Aletta Jacobs Tour

dinsdag 12 december 2017
,
Atria
Aletta Jacobs, Berlin Conference of the International Alliance of Women, 1929

Leer meer over het leven en werk van de bekendste feministe van Nederland in deze speciale Aletta Jacobs Tour. Ter gelegenheid van de erkenning van het archief van Aletta Jacobs als UNESCO-erfgoed biedt Atria twee rondleidingen aan. Op 24 november en 12 december vertelt een informatiespecialist van Atria het verhaal van Aletta Jacobs aan de hand van bijzondere stukken uit haar archief.

Aletta Jacobs (1854 -1929) is van onschatbare waarde geweest voor de positie van vrouwen, zowel in de Nederlandse samenleving als internationaal. Nog steeds is zij een rolmodel voor veel meisjes en vrouwen. Zij was de eerste vrouw in Nederland die een HBS bezocht, de eerste vrouw die een universitaire studie afrondde, de eerste vrouw die arts werd en de eerste vrouw die promoveerde. En zo'n kwart eeuw lang stond zij in Nederland aan het hoofd van de Vereniging voor Vrouwenkiesrecht.

Unesco-erfgoed

Op 30 oktober 2017 is het archief van Aletta Jacobs in het UNESCO Memory of the World register opgenomen. Het archief van Aletta Jacobs laat via zowel afbeeldingen, objecten als documenten de Nederlandse en internationale strijd voor vrouwenrechten zien. Het archief bevindt zich in Amsterdam bij Atria. Via UNESCO Memory of the World stimuleert Unesco het behoud en de toegankelijkheid van documentair erfgoed dat authentiek, uniek, onvervangbaar en van wereldbetekenis is en daarmee van uitzonderlijke waarde.

Data en tijdstippen

24 november: 15.00-16.00
12 december: 17.00-18.00

Tickets

De tour kost €5,- (excl. servicekosten van Ticketlink). Tickets zijn te koop via Ticketlink, vul hier ook in welke datum u kiest.
Er kunnen zich een beperkt aantal mensen voor de tour inschrijven, dus wees op tijd!