Atria goes pink

donderdag 3 augustus 2017 tot zondag 6 augustus 2017
Atria goes pink © Gon Buurman

Atria kleurt roze tijdens Pride Amsterdam 2017. In hartje Amsterdam bevinden zich de bibliotheek en het archief van Atria met één van de grootste collecties over vrouwen, gender en diversiteit wereldwijd. Tijdens Pride biedt Atria een gevarieerd programma aan:

  • Pink Tour: bezoekers mogen mee het archief in om meer te weten te komen over de LBTI (lesbisch, biseksueel, transgender en intersekse) collectie
  • Theater op locatie: In deze energieke theatersolo over biseksualiteit schakelt de maakster voortdurend tussen verschillende (biseksuele) personages die allemaal hun twijfels, frustraties en verlangens uiten
  • Een live radio-uitzending: Atria heeft de handen ineen geslagen met een bijzonder radiostation voor een rechtsreeks programma vanuit de bibliotheek.

Pink Tour

De bibliotheek en het archief van Atria in hartje Amsterdam herbergen één van de grootste collecties over vrouwen, gender en diversiteit wereldwijd. Speciaal voor Pride Amsterdam ontwikkelde Atria de Pink Tour met speciale aandacht voor de LBTI collectie. Een crash course over de veranderende positie van LBTI vrouwen vanaf 1960. De Pink Tour is Engelstalig.

Donderdag 3 augustus 17:30 – 19:00 uur.
Deelname kost 5 euro, aanmelden is verplicht.

Aileen Pfauth – To Bi Or Not To Bi

In deze energieke theatersolo over biseksualiteit schakelt Aileen voortdurend tussen verschillende (biseksuele) personages die allemaal hun twijfels, frustraties en verlangens uiten. Ze sleurt je mee in een rollercoaster langs vooroordelen, stereotypen en seksualiteiten. Met lichtgevende schoenen en liedjes.

Biseksualiteit is de nieuwste hipsteruitvinding.
Biseksuelen zijn aandachtsgeil.
Biseksuelen kunnen niet kiezen.
Biseksuelen zijn eigenlijk nog niet uit de kast.
Biseksuelen zijn ALTIJD in voor een trio.
Biseksuelen gaan vaker vreemd.
Biseksuelen willen altijd wat ze niet hebben.
Biseksuelen bestaan niet.

Donderdag 3 augustus 20:00 – 21:00 uur.
Kaarten zijn €12,50, s.v.p. betalen met contant geld aan de deur.

Live radio-uitzending vanuit de bibliotheek

Zondag 6 augustus gaan Atria & FunX live in de ether met een vier uur durend programma over LHBTI & Biculturaliteit. Kom langs en discussieer mee! Of luister op je eigen (digitale) radio, van 15 - 19 uur.
Meer info over het programma

Aanmelden