Benefiet F-site

donderdag 23 november 2017
,
Atria, bibliotheek
F-Site Van Gisteren

Vrouwen hebben altijd de helft van de wereldbevolking uitgemaakt. Waarom leren we dan zo weinig over deze helft? Tijd om dit te veranderen!

Jonge Historici is samen met Van Gisteren een crowdfundingcampagne gestart op voordekunst, om het online platform F-site te financieren. De F-site wordt een educatieplatform met gratis en toegankelijk lesmateriaal over vrouwen in de geschiedenis. 

Probleem:

Vrouwen zijn in de geschiedenismethodes vaak onzichtbaar vanwege de klassieke benadering van het vak. Als vrouwen al voorkomen in de methodes, worden ze vooral als slachtoffer neergezet en zijn ze niet autonoom maar vooral de 'vrouw van' of 'dochter van'. En waarom wordt een cultus zoals die van 'the virgin queen' of de 'maagd van Orleans' nooit nader uitgelegd? Door deze ontmoedigende presentatie wordt leerlingen een stereotype beeld voorgehouden die rolbevestigend kan werken.

Oplossing:

Vanuit het idee dat volledig en inclusief geschiedenisonderwijs van maatschappelijk belang is, ontwikkelen Van Gisteren en Jonge Historici F-site. Docenten vinden hier gratis en toegankelijke educatiemateriaal dat naadloos aansluit op de tien tijdvakken in het geschiedenisonderwijs. Het project wordt reeds ondersteund door de Wilhelmina Drucker Fundatie en het Professor De Winter fonds.

Doneer!

Doneer nu op voordekunst of deel de campagne via social media en help een nieuwe generatie leerlingen een volledige geschiedenis te bieden!

Benefiet voor F-site bij Atria!

Op 23 november organiseren Jonge Historici en Van Gisteren een benefiet bij Atria in Amsterdam. Op deze avond zullen zij het project en de plannen toelichten, tijdens een pubquiz de kennis over vrouwen uit de geschiedenis testen en zullen een aantal ambassadeurs van F-site het belang van het project duiden. Eveline van Rijswijk modereert de avond en onder andere Linda Duits, ambassadeur van F-site, zal spreken. 

Inloop: 19:30

Meer informatie en aanmelden via Facebook!

Kaarten zijn €5,- en kun je kopen via Ticketlink
Het gehele bedrag gaat naar de crowdfunding van F-site.