Podcasts voor en door vrouwen

dinsdag 6 maart 2018
,
Atria, bibliotheek
woman-tuning-radio-1923.jpg

Aanmelden

 

Vrouwenstemmen in de podcast

De podcast: Wat is het, hoe werkt het en welke bijzondere producties worden er gemaakt, hier en in het buitenland? Schrijver en radiomaker Nikki Dekker vertelt over de vrouwelijke stem in de podcast en haar eigen radiopraktijk (haar #metoo-avant-la-lettre-docu De oppas en ik, en podcastreeks Iets doen, hoe doe je dat). Radio- en podcastmaker Katinka Baehr schetst vervolgens een beeld van het Nederlandse podcastlandschap. Met daarna ruimte voor vragen & tips voor als je zelf aan de slag wilt.

Dit programma is georganiseerd door De Bovengrondse

Sprekers

Katinka Baehr maakt, ontwikkelt en produceert radioprogramma's en podcasts, vooral voor NPO Radio 1. Ze won verschillende nationale en internationale prijzen. Met haar stichting Solaparola ontwikkelt ze verschillende radioproducties, waaronder de nu lopende podcast Tijdgeest en veelbeluisterde programma's als Toendra en Het leven, een gebruiksaanwijzing

Nikki Dekker is schrijver en radiomaker. Haar radiodocumentaire De oppas en ik werd genomineerd voor de Prix Europa en haar podcastreeks Iets doen, hoe doe je dat?  kreeg vier sterren in NRC Handelsblad en De Morgen.

Inloop: 19:30
Start programma: 20:00

Aanmelden: