Read In: Nina Polak

donderdag 6 september 2018
,
Atria, bibliotheek
Nina Polak

Tijdens Atria’s Read-in gaan we actuele vraagstukken rondom gender en identiteit te lijf aan de hand van een boek. Literaire werken worden besproken, passages voorgelezen en er is de gelegenheid vragen te stellen en inzichten te delen. De Read-in is een boekenclub mét de auteur. De collectie van Atria biedt daarbij verdiepende teksten en secundaire literatuur.

In de tweede editie bespreken we We zullen niet te pletter slaan van Nina Polak. Anna en Schard, dochter en zoon van twee moeders, groeien op in een polder, een idylle van Hollandse tolerantie. Totdat op een gewone dag, om volwassen redenen, en onder luid gejank van de hond, een grote gele taxi een van de moeders wegvoert, en er alleen nog te spreken valt van een mislukt experiment. 
Jaren na de rommelige scheiding treft Anna - uitzichtloos verliefd op een kunstenaar die bezig is zichzelf onsterfelijk te maken - haar grote broer aan op de stoep voor haar huis. Schard is net terug uit India, waar hij zich heeft willen wijden aan iets groots en goeds. 
Terwijl hun moeders zich voorzichtig weer gelukkig prijzen, confronteert een hete zomer de twee halfbloedverwanten met hun eigen haperende liefdeslevens, hun romantische fantasieën, en elkaar. 

We zullen niet te pletter slaan beschrijft de sociale en seksuele verwarring van goedbedoelende maar onhandige mensen die weten wat ze willen worden - vader, vrouw, held, geliefde - maar de juiste weg niet zien. Het is een warm, stormachtig familieverhaal over misleidende obsessies en goede zorgen. 

Nina Polak (Haarlem, 1986) is schrijver van fictie en non-fictie. In 2014 debuteerde ze met We zullen niet te pletter slaan. Dit jaar verscheen haar tweede roman, Gebrek is een groot woord. Nina schreef voor de Groene Amsterdammer en De Gids en is redacteur bij de Correspondent, waar ze schrijft over cultuur.

​Tijd: 19:30 - 21:30 (19:15 inloop)

Tickets koop je hier

NB: het vooraf gelezen hebben van het boek is een pre!