Whose Story of Science?

donderdag 7 december 2017
,
Atria, bibliotheek
Instituut voor de Wetenschap der Andragogie (poster detail, 1989). Collection IAV/Atria

Wordt het beeld van de personen die een bijdrage leveren aan de wetenschap diverser? De laatste jaren stellen de media het traditionele beeld van mannen als enige drijvende kracht achter kennisproductie steeds meer bij, zoals de film Hidden Figures die de rol van vrouwelijke Afro-Amerikaanse wiskundigen in de jaren ’60 in het ruimteprogramma van de V.S. belicht. Op sociale media wordt op speelse wijze kritiek geuit op het heersende beeld met hashtags als #ILookLikeAProfessor en #ILookLikeAHistorian. De groeiende aandacht voor onderwerpen als diversiteit en inclusiviteit in de wetenschap doet een beroep op historische en sociale studies van de wetenschap: kunnen zij op een betekenisvolle manier bijdragen aan deze ontwikkeling – en zouden ze dat moeten doen?

Deze en andere vragen worden tijdens dit evenement met korte presentaties en een panel besproken. Sprekers: prof. dr. Mineke Bosch, dr. Patricia Faasse en prof. dr. Amade M’charek. Moderator: dr. Fenneke Sysling.

Inloop: 19.30
Aanvang: 20:00

Meer info vindt u op de Engelstalige website.

Dit evenement vormt de afsluiting van een besloten dagprogramma met lunchlezing en workshop rondom wetenschap(sgeschiedenis) en diversiteit en is georganiseerd door de Universiteit Leiden met ondersteuning van Gewina (Belgisch-Nederlands Genootschap voor wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis).

Aanmelden voor dit event