Klantenservice

De bibliotheek is dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en zonder afspraak voor iedereen toegankelijk. U kunt gebruik maken van de bibliotheek als studieplek en met uw laptop, smartphone of tablet gratis internetten.

Bij uw eerste bezoek maken informatiespecialisten van Atria u graag wegwijs in de bibliotheek en het archief. Heeft u hulp nodig bij het verzamelen van informatie, dan kunt u ook telefonisch of per e-mail contact opnemen met de informatiebalie, via info@atria.nl
De informatiespecialisten helpen u graag!

Abonnement

Om boeken te lenen heeft u een abonnement nodig. Er zijn 2 soorten abonnementen:

  • Basisabonnement: Als u af en toe boeken wilt lenen, betaalt u eenmalig € 5,- inschrijfgeld en vervolgens € 1,- per geleend boek per 4 weken.

  • Jaarabonnement: Als u regelmatig boeken wilt lenen of verlengen, betaalt u jaarlijks € 22,50 en kunt u verder gratis lenen en verlengen. Met een jaarabonnement heeft u thuis ook toegang tot een aantal externe collecties.

U kunt op vertoon van een geldig legitimatiebewijs lid worden in de bibliotheek van Atria. U kunt zich ook online inschrijven.

 Ik bestel een abonnement
 

AdamNetpas

Houders van een AdamNetpas kunnen bij Atria een gratis jaarabonnement aanvragen voor de geldigheidsduur van hun AdamNetpas. Neem hiervoor contact op met de informatiebalie, via info@atria.nl

Toegang tot de externe collecties

Met een jaarabonnement heeft u vanuit huis of elke andere plek met internet toegang tot een aantal interessante collecties
U kunt een account hiervoor aanmaken, door uw leennummer te registreren.

Registreer uw leennummer

 

 

Lenen

U kunt boeken, nota’s en rapporten lenen die gepubliceerd zijn ná 1950, met uitzondering van uniek en kwetsbaar materiaal en scripties. U kunt- binnen Nederland en België - maximaal 5 boeken tegelijk lenen voor een periode van 4 weken .
Wij bieden ook de mogelijkheid om boeken per post toegestuurd te krijgen. Stuur uw verzoek naar info@atria.nl (graag vermelden: auteur/titel/vindplaats/aantal pagina’s van de gewenste boeken). De verzendkosten zijn € 4,00 per boek, naast eventueel leengeld.

Verlengen

U kunt boeken telefonisch verlengen of via info@atria.nl
Geleende boeken kunt u maximaal 5 keer voor een periode van 4 weken verlengen, tenzij de boeken zijn gereserveerd.

Boete

Bent u te laat met terugbrengen, dan betaalt u € 0,50 per boek per week.

Archiefstukken inzien

Van ieder archief kunt u online de beschrijving of inventaris raadplegen. Ruim 30 archieven zijn gedigitaliseerd. Wilt u archiefstukken komen bekijken, maak dan bij voorkeur een afspraak via info@atria.nl, dat voorkomt teleurstellingen. Indien een archief beperkt toegankelijk is, moet u altijd van te voren toestemming vragen om het te mogen inzien. U kunt hiervoor contact opnemen met de archivaris via archief@atria.nl

Fotokopieën

Het is mogelijk – mits de conditie het toelaat – zwart/wit fotokopieën te (laten) maken van artikelen uit tijdschriften of knipselmappen, van bladmuziek of van archiefstukken. In de bibliotheek kunt u zelf fotokopieën maken voor € 0,15 per kopie (A4/A3). Het opsturen van fotokopieën per post kost € 0,60 per kopie, inclusief verzendkosten, met een minimum van € 3,-. U ontvangt een factuur bij uw bestelling. Atria levert geen scans in verband met auteursrecht.

Foto's, affiches en objecten bestellen

Het merendeel van de foto’s, affiches en objecten uit de collectie van Atria is in digitale vorm te bestellen. Op al het beeldmateriaal rust copyright tot 70 jaar na het overlijden van de maker. Atria bezit geen auteursrecht over haar collectie. U dient zelf het auteursrecht te regelen met de rechthebbende. Verzending – mits u toestemming heeft van de rechthebbende - vindt plaats via We Transfer (op 300 dpi/tiff-formaat).
Voorwaarden voor bestellen en gebruik
Heeft u vragen over het bestellen van beeldmateriaal, neem dan contact op met de informatiebalie, via info@atria.nl.

De kosten voor het bestellen van foto’s, affiches en objecten zijn:

  • voor commercieel gebruik: € 50,- exclusief € 10,50 btw

  • voor non-profit organisaties: € 25,- exclusief € 5,25 btw

  • voor privégebruik: € 5,- exclusief € 1,05 btw

Bruikleen

Archiefstukken, beeldmateriaal en ander materiaal dat normaal gesproken niet wordt uitgeleend, is in overleg wél te leen voor tentoonstellingen. Voor vragen over bruikleen kunt u contact opnemen met de informatiebalie via info@atria.nl