Tijdschriften

Tijdschriften in de bibliotheek van Atria

De omvangrijke tijdschriftencollectie geeft een uitgebreid beeld van vrouwen en hun positie in de samenleving nu en in de afgelopen eeuwen. Van ruim 7.000 historische én hedendaagse tijdschriften hebben we één of meerdere jaargangen in huis. Daarnaast hebben we een lopend abonnement op  bijna 250 tijdschriften, waarvan meer dan de helft digitaal.

Tijdschriften inzien online en op locatie

U kunt de tijdschriften inzien in de bibliotheek. De meeste digitale tijdschriften kunt u online raadplegen en daarvan zijn 100 titels full-text doorzoekbaar. Een paar digitale tijdschriften kunt u in verband met copyright alleen inzien in de bibliotheek.

Hoe werkt zoeken bij tijdschriften?

U zoekt een onderwerp en vult dit in de zoekbalk bovenaan deze pagina in.
U krijgt dan een heleboel zoekresultaten. U kunt deze filteren door bv zowel Digitaal beschikbaar en bij Type bron tijdschrift aan te vinken.
Nu krijgt u een overzicht van alle tijdschriften die wij online hebben met daarin uw onderwerp.

Zoeken binnen een nummer van een tijdschrift
U kunt per tijdschrift bekijken in welk(e) nummer(s) het onderwerp voorkomt. Zo’n afzonderlijk nummer kunt u openen in de aangeboden viewer. Uw zoekwoord kunt u daar opnieuw invoeren en bekijken op welke pagina(‘s) het voorkomt. Of een nieuw zoekwoord invullen.

Zoeken binnen een tijdschrift
U kunt ook met een nieuwe zoekopdracht verder zoeken in het betreffende tijdschrift door gebruik te maken van de gele zoekbalk onder de viewer. De zoekresultaten worden dan weer per nummer van het tijdschrift getoond. 

Of het vinkje digitaal beschikbaar weer uit te zetten en dan weer te zoeken in alle tijdschriften. Uw woord kan ook in een beschrijving van een tijdschrift zitten wat we verder nog niet hebben gedigitaliseerd. In dat geval kunt u het op locatie bekijken.

Voorbeelden van doorzoekbare tijdschriften zijn o.a.

Verder kijken bij de UVA

Een aantal tijdschriften zijn te duur om digitaal aan te schaffen. Deze kunt u vinden in de digitale collectie van de Universiteit van Amsterdam. Voor studenten en medewerkers van de UvA zijn deze tijdschriften ook thuis te raadplegen. Andere gebruikers kunnen de tijdschriften on-site raadplegen in de Universiteitsbibliotheek van de UvA, Singel 425 (op 5 minuten loopafstand van Atria). Het gaat om de volgende tijdschriften:

  • Feminist Economics
  • Gender and Education
  • Gender & History
  • Gender, Place and Culture. A Journal of Feminist Geography
  • Gender and Society
  • Gender, Work and Organization
  • Journal of Women’s History
  • Signs. Journal of Women in Culture and Society
  • Violence against Women. An International and Interdisciplinary Journal
  • Women’s History Review