Jamila Mejdoubi

Jamila Mejdoubi

Mail Jamila

Jamila Mejdoubi is gezondheidswetenschapper en werkzaam als onderzoeker, specifiek op het thema veiligheid en geweld tegen vrouwen.
Ze heeft onder andere onderzoek gedaan naar de primaire preventie van kindermishandeling en partnergeweld bij hoog risico zwangere vrouwen. Momenteel werkt zij o.a. aan een onderzoek naar het doorbreken van de intergenerationele overdracht van geweld en aan project Follow-up Genderscan (FUG) dat is gericht op de gendersensitieve aanpak van huiselijk geweld.

Actief binnen de thema's:

Geweld

Publicaties o.a.:

 

Infographic violence

Some notable results for the Netherlands: 45% of all women had experienced physical and/or sexual violence at some point in their lives, almost three-quarters (73%) had been sexually harassed, one in ten women had been raped at some point in their lives.

Stop Female Genital Mutulation [Graphic]

Meisjesbesnijdenis, of Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV) is een schending van de mensenrechten en strafbaar in Nederland. Waarom laten ouders hun dochters toch besnijden?

Henna handen in hartvorm © Nationale-Beeldbank

Hoe moet de bruidstaart eruit zien? Wie willen we uitnodigen voor onze droombruiloft? Stellen die gaan trouwen treffen veel voorbereidingen voor hun bruiloft, maar staan vaak niet stil bij de juridische gevolgen van hun huwelijk. In de meeste religies wordt een burgerlijk huwelijk niet erkend;...

Infographic Fysiek geweld

Enkele opvallende uitkomsten voor Nederland: 45% van alle vrouwen maakte ooit in haar leven fysiek en/of seksueel geweld mee, bijna driekwart (73%) is ooit seksueel geïntimideerd, eén op de tien vrouwen is ooit in haar leven verkracht.

Woman domestic violence © Dreamstime

In de Follow-up van de genderscan hebben Atria, Movisie en Regioplan een aantal instrumenten ontwikkeld om gemeenten en professionals te ondersteunen.

Luuk en zijn moeder, wereldconferentie vrouwenopvang

Van 3 t/m 6 november was de Derde wereldconferentie vrouwenopvang in Den Haag. Een indrukwekkend congres met zeer interessante sprekers zoals koningin Maxima, maar ook actrice Ashley Judd.

Logo World Shelter Conference

Presentatie van Jamila Mejdoubi en Renée Römkens op de derde Wereldconferentie Vrouwenopvang in Den Haag.

Logo World Shelter Conference
 

Solving the jigsaw
Verslag

What works in prevention of violence against women and girls?